Utmärkt miljöåtgärd #1 - Lägg till fler vegetariska alternativ på menyn

Gott & nyttigt för människa och miljö

Allt fler väljer vegetariskt eller veganskt på restaurang, trots att utbudet ofta är smalt. Knappt var tionde svensk är vegetarian och väljer bort köttet helt och två av tre svenskar äter vegetariskt minst en gång i veckan. Efterfrågan växer och fyra av tio svenskar säger att de skulle äta mer vegetariskt på restaurang om utbudet var bättre.

Köttets negativa påverkan på natur och klimat är stor och välkänd. Den största klimatboven på restaurangen är nötköttet, skillnaden i växthusgasutsläpp jämfört med t.ex. sojabaserade köttalternativ kan vara tiofaldig. För restauranger är en effektiv metod att minska sin negativa miljöpåverkan att lägga större fokus på rätter med mindre kött. Så om du driver en restaurang, lägg till några rätter utan kött på menyn och låt din kökschef och dina gäster utforska den mångsidiga vegetariska kokkonsten!